TRALALALALATRALALALALATRALALALALATRALALALALA TRALALALALATRALALALALATRALALALALATRALALALALAMonday, March 23, 2015

Mindfullness


Idag hade vi en föreläsare ifrån Previa på jobbet och fick lyssna hur man kan hjälpa sin vardag i hjälp med mindfulness samt vad forskningen säger och vad som faktiskt händer i vår hjärna när vi utsätts för stress samt när vi "botar" med mindfulness.

Jag vill gärna tro att jag är rätt duktig på detta i vardagen. Jag avskyr stress och sätter mig gärna inte i stress. Jag avstår gärna saker för mitt eget välmående och försöker tänka i bra banor. Om jag till exempel har mycket att göra så försöker jag inte hela tiden tänka:
- jag har så mycket att göra, jag är så stressad. Tänker jag på det så blir det ju faktist en sanning som blir ännu mer sanning om jag säger det till mig. Utan försöka att skriva en lista och pricka av. Göra en uppgift och bocka av, välja sina distraktioner när man gör detta.

Ett annat tips jag tror många behöver är att ska du sitta med mailen så:
Öppna aldrig ett mail om du inte direkt ska åtgärda det. Visst du kan få mail som du inte kan åtgärda men då flaggar du det att du inväntar svar. Sen går du vidare och oavsett om det är ett mindre roligt mail, gör att du behöver göra något så beta av mailen utan att hoppa bland mailen och välja ut de roligaste/lättaste. 

Sen att känner du dig stressad, läs på om mindfulness för bara 4 dagar kan göra skillnad på ditt minne. Men mycket handlar om att ta kontroll över tankar och att faktist vara i nuet.

Ett i nuet tips jag ska ta med mig, inte från idag utan ifrån boken PT-fias tio i topp är att när man äter något verkligen vara i tuggan man är, inte vara i nästa tugga utan stanna upp och känna efter vad smakar denna tugga? 
No comments:

Post a Comment